Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

"αναφορά"

KATAΣΤΑΣΗ
Καθαρότητα ,διαύγεια,έντονος ήλιος,πολύ δροσιά.Μια μέρα που αφαιρεί όλες τις δικαιολογίες για τυχόν παράπονα μ έναν αφοπλιστικό τρόπο.Μια μέρα που σε κάνει να ζηλεύεις για κάτι που όσο και να προσπαθείς σπάνια- ίσως και ποτέ- δε θα καταφέρεις να έχεις.Πιάνεις τον εαυτό σου κολημμένο στη συννεφιασμένη του μνήμη και πρέπει να έχεις τουλάχιστον την εντιμότητα να παραδεχτείς ότι εσυ είχες ήδη μελαγχολήσει προτού καν ξαστερώσει. Δεν υπάρχει δυσκολότερο πράγμα απο το να ταχεις καλά με τον καιρό σου,εσύ ένας λάτρης των ακραίων φαινομένων. Και όχι μια φορά να τα χεις καλά αλλα συνέχεια,αδιάλλειπτα..Ο καιρός μοιάζει με τις μυστικές προσευχές που επαναλμβάνονται συνεχώς με το στόμα ή με το μυαλό.
Σε αναζήτηση αυθεντικού καιρού,αυθεντικής προσευχής,σε αναζήτηση διάκρισης και υπομονής ,ένα κάλεσμα φωνάζει αυτή η μέρα ήσυχα αλλα με στεντόρεια φωνή.:"εξομολογηθείτε τις συννεφιασμένες αμαρτίες σας....."
*nNoe*

Αρρωστο κρύο και ωχρός ήλιος

  Είναι ένα άρρωστο κρύο αυτό που σέρνεται μήνα και βάλε. Όταν θα λήξει θα μπούμε και στην Άνοιξη. Κ όσο δε λήγει τόσο είναι πιθανή μια νέ...