Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

"αναφορά εμπειρίας"

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Τα Ανοιξιάτικα πρωινά μερικές φορές εκρύγνηνται απο μόνα τους σ έναν φορτωμένο σκονοπυρίτιδα ουρανό.Σα το σημερινό ,με εναν ήλιο-αυγό που ξεχάστηκε να βράζει στο μπρίκι ,με το νερό κάποτε να σώνεται  και το εκτοξευόμενο αυγό να γίνεται χαλκομανία στο γκρί ταβάνι.




  
Με κοντομανικη καφέ μπλούζα ,το μυαλό βουτηγμένο σαν παξιμαδάκι σκόνης  σ εναν διπλό espresso  και μουσική γραφείου απο τα Διάφανα Κρίνα :"Kλόουν την Τετάρτη ,την Κυριακή νεκρός" τσεκάρω τον οπλισμό μου: Ελεγχόμενες αναρχίζουσες θεωρίες κλειδώνονται απασφαλίζονται σ ενα καλολαδωμένο  M1 και εκπυρσοκροτούν  βρίσκοντας στόχο σ ότι ασύδοτα συντηρητικο κυκλοφορεί στην" ζούγκλα της ελευθερης ατμόσφαιρας".
Χειροβομβίδες διανοητικής διαυγειας να καθαρίζουν  το θολό πεδίο της μάχης.
      

Aντιαρματικό   ψυχικων αποθεμάτων προκειμενου ν αντιμετωπιστεί η παρατεταμένη επίθεση της γενικευμένης ιδεολογικης και ατμοσφαιρικης  σκονομαλακίας. Και τέλος απλά μπουκάλια μπύρας μόνιμα παγωμένα στα γαλαζοπράσινα νερά της  στέρνας με τα βατράχια.


Στο τέλος της μέρας η "κατάσταση" κουρνιάζει στα ξερά κλαδιά ενός γέρικου κ άρρωστου πευκου.Ενας αντάρτης Γκιώνης μονότονα καλεί σε εξέγερση την μνημη του ζεστού αίματος που αχνιζει σε μια στεπα χιονισμενης ουτοπίας ,εγκλωβισμενων ονειρων.Πολλες φορές δίνεις μια μάχη όχι για να νικήσεις ,αλλα για να πάρεις εμπειρίες.Η νίκη  σαν νίκη εξαλλου ,ειναι τοσο
κοντά πάντα με τη συντριβή ,όσο τα όνειρα της ζωής με τους εφιάλτες της καθημερινότητας...



g

* nNoe*
*F.K.P*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρρωστο κρύο και ωχρός ήλιος

  Είναι ένα άρρωστο κρύο αυτό που σέρνεται μήνα και βάλε. Όταν θα λήξει θα μπούμε και στην Άνοιξη. Κ όσο δε λήγει τόσο είναι πιθανή μια νέ...