Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ




ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής μετα τα μεσάνυχτα .Η καταιγίδα πλεόνασε σε ηλεκτρισμό ,αστραπες και βροντές.Η χρονικη διαρκεια της υπηρξε πρωτοφανής.Στο Μορτερό της Ν.Ερυθραίας έπεσαν 20.2 χιλιοστα.

Δειτε ,φωτο,video frames Και βιντεο υλικό απο 5 ώρες καταιγίδας.Πρωτα οι φωτογραφίες τις οποίες αναρτω με τη χρονική σειρά που πάρθηκαν.

  ΦΩΤΟ απο τις 00:16 έως τις 01:18 .Aυτές οι φωτογραφίες "κοιτάνε"προς την Πάρνηθα και τα δυτικά .

                                                               
                                                    
                                                           

       ΦΩΤΟ απ τις 01:35 έως τις 02:10.Aυτές οι φωτο "κοιτάνε" προς Κηφισιά,πος Αθήνα.

                  
                                                       
                           ΦΩΤΟ απο τις 02:33 έως 03:49 .Αυτές οι φωτογραφίες "κοιτάνε" προς Αγιο Στέφανο ,Εκάλη,Κρυονέρι,και γενικά τον Βόρειο ορίζοντα.
                     
                                  
                             
           
                                   
                                           
                                   
                               
                              
                                  
                                 
                                    
                                 
                                          
                                         
                               Ακολουθούν δυο πολυ μικρά βίντεο δειγματα ,απο την κατασταση που επικρατησε.Δε μπορούν να περιγραψουν επακριβως τι έγινε.Ετοιμαζω το μεγαλο βιντεο που θα δειξω "τα παντα όλα".Προς το παρων απλα δυο μικρα δειγματα.

                              Εδώ ειναι το πρωτο βίντεο απο τα γεγονότα της μεγάλης αυτής νυχτας .Στο πρωτο αυτό μερος,υπάρχει η μεγαλη ηλεκτρική δραστηριότητα στα Δυτικα τμηματα του λεκανοπεδίου και στην Πάρνηθα.Τα μερη αυτα συνοδευονται απο μουσική μιας και οι κεραυνοί ηταν μεν πολλοι αλλα ο ήχος τους έφτανε ελάχιστα μέχρι τη Ερυθραία.Οταν η μουσική τελειώνει η καταιγιδα φτάνει πια πολύ κοντά... ***** Part 2 To όργιο των αστραπών,των κεραυνών,των βροντων αρχίζει πλέον να εξελίσσεται σε απόσταση αναπνοής .Μερικές φορές μάλιστα ,κυριολεκικά,σε απόσταση αναπνοής. Part 3 Part 4 Σφήνα ενα μικρο ποτ πουρί απο κεραυνους σε slowmotion.Δείτε στην αρχη εναν παράξενο ,μαγικό και ανάποδο κεραυνό.Μεσα στη νύχτα μοιάζει με ηλεκτρικό δέντρο που αναπτύσεται προς τον ουρανό... Part 5 Part 6 (Τελευταίο) Το 6 και τελευταίο μέρος της βιντεοκαταγραφής της μεγάλης καταιγιδας που έπληξε με σφοδρότητα ,μεγάλη χρονική διάρκεια ,και μεγάλο αριθμων κεραυνών ειδικά τα βόρεια της Αθήνας.Στο συγκεκριμένο βίντεο ο ήχος ειναι πιο χαμηλος,γιατι η καταγραφή έγινε σε προστατευόμενο χωρο περιβαλλομενο με τζάμια.Δειτε την απίστευτη συχνοτητα αστραπων και... κεραυνων.Το βινετο δεν εχει απομωνωμενα στιγμιοτυπα αλλα κυλαει ελευθερα.Στο τελος  μια μικρη εκπληξη..ο υποφενόμενος παρακαλάει να ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ!!!!
                                 *nNoe*
Το μεσημέρι της Δευτέρας η αστάθεια ήταν και πάλι παρούσα.Εικόνα στις 12 το μεσημέρι στα Σεπόλια:
                                      Λίγο αργότερα δυνατή βροχή έπεσε στη περιοχή και λίγο πιο μετά βροχή εντονη μαζει με κεραυνους (λίγους) είχαμε σε διάφορες περιοχές τοτυ λεκανοπεδίου,και στην Ν.Ερυθραία.Βίντεο απο Σεπόλια και Ερυθραία:
      Επεσαν στο Μορτερό 7,2 χιλιοστα.Το απόγευμα κατα τις 17:00προς Αθήνα.(ξεχωρίζει  Υμμητός) :
                          
  Τέλος,προς τη δύση της ημέρας ο ουρανός καθάρισε .Κάποιοι χρωματισμοί στο τέλος της μέρας

                                  
      *nNoe*

15 σχόλια:

ΖΕΥΣ είπε...

ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΕΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΟΣΟ ΚΑΛΗ ΘΕΑ;

*nNoe* είπε...

Να σαι καλα.Απο την Ερυθραία,περιοχη Μορτερο,σε πολυκατοικια.Ειναι ψηλα και εχω πολύ θέα.

ThanosP είπε...

Πολύ τυχερός με τέτοια θέα..
αλλά και άξιος καιρολάτρης.
Πολλά μπράβο πάντα τέτοια..
Νομίζω οι καλύτερες φώτος για το "κακό" που μας βρήκε.

Unknown είπε...

Η μία καλύτερη από την άλλη. Υπερθέαμα φωτορυθμικών. Όταν ο αττικός ουρανός έχει κέφια ζωγραφίζει.

Ανώνυμος είπε...

Εντυπωσιακές !!!
Μπράβο nNoe

Παναγιώτης
Χανιά

Λεωσθένης είπε...

Δεν υπάρχουν αυτές οι φωτογραφίες!

*nNoe* είπε...

Θαονο ,Lion ,Παναγιώτη και Λεωσθένη σας ευχαριστώ πολύ.Οταν εχεις τη πολυτελεια να αφηνεις εξω 100 περιπου αλλες φωτο με κεραυνους,τοτε η καταιγιδα αυτη περναει και αυτη μαζι με σενα ,σ αλλο επίπεδο.....Το λεω γιατι μεχρι τωρα κυνηγαμε ενα κεραυνουλη με το τουφεκι...

chris είπε...

να φανταστω δεν ειναι φωτο βεβαια αλλα βιντεκι που το χεις παγωσει και μονταρει φτιαχνοντας φωτο. πολυ καλη δουλεια παντως. μπραβο

*nNoe* είπε...

@ chris...αχαχαχχαα,,,κ ομως!!! κ ομως!!! φωτο ειναι.Τα videoframes θα ακολουθησουν...

ThanosP είπε...

χαχα κρατήσεις που γίνονται(για το μπαλκόνι)...??
Ξανά μπράβο τώρα που είδα και τις υπόλοιπες.!!!

teometeo είπε...

Απίστευτη κάλυψη απο τον μέτρ του είδους Γιώργο Γκ.
Απο Νίκαια έβλεπα το υπερθέαμα,αλλά δεν πρόσεξα κάν την ακολουθία των κεραυνών,6,7 κεραυνοί στην σειρά την ίδια χρονική στιγμή,καταιγίδα "εξωγήινης υφής¨".Ασύλληπτη καταιγίδα!

*nNoe* είπε...

@Θοδωρή,αν δεις και το βιντεο το Part 1,απο το 3:28 μεχρι και το 3:32 fainetai αυτο που λες.Απανωτοι κεραυνοι,Πρσωπικα δε το χα ματαδει ουτε εγω.Ηταν αποτις καταιγιδες που εκλπηρωνουν μια αγρια φαντασισωη.Ευχομαι καθε καιροφιλος να το ζησει καποια στιγμη στη ζωη του αυτο το συναισθημα.Και κυριως ν ανακαλυπτει οτι ουτε το πηγαδι του καιρου αλλα ουτε και οι ουρανος του,εχουν τελος....οτι εχουμε δει,δεν ειναι τα "παντα όλα"....

NiCK είπε...

Μπράβο George πολύ καλή δουλειά. Προσωπικά βλέποντας τις φωτογραφίες, τα βίντεο και τις αναφορές τέτοια καταιγίδα έχω ζήσει 2-3 φορές με τέτοια ένταση. Δυο φορές στο χωριό μου στην Χαλκιδική τον Ιούλιο του 93 και τον Αύγουστο του 05. Στην πρώτη ήμουν και πιτσιρικάς και τα ψιλοχρειάστηκα, απλά μιλάμε για συχνότητα κεραυνών 3-4 το δευτερόλεπτο να πέφτουν πάνω στο σπίτι και να σκάνε αλλεπάλληλες βόμβες μαζι με τους κεραυνούς. Τότε η καταιγίδα είχε κρατήσει πάνω απο 8 ώρες σχεδόν μεχρι τα ξημερώματα, απλά το πρώτο 2ωρο ήταν που έγινε ο κύριος χαμός. Το 05 ανάλογη φάση απλά με καταρρακτώδη βροχή που κράτησε με αυξομειώσεις σχεδόν 5 ώρες. Και η άλλη ήταν τον Σεπτέμβρη του 04 στην Σαλόνικα με τρομακτικής έντασης καταιγίδα και τότε που κράτησε ένα 3ώρο και άφησε πάνω απο 100mm στην πόλη. Σε όλες αυτές τις καταιγίδες η ηλεκτρική δραστηριότητα ήταν πρωτοφανής.

Κώστας Βίτσιος είπε...

Τρομερός όπως πάντα! Αψογος! Εύγε! Αναμένουμε τα άλλα parts! Τρέλανέ μας!

theotzimos είπε...

Οχι στην εκμετάλλευση ανθρώπου από καταιγίδα!!! ΓΙΩΡΓΟ ΗΡΩΑΣ!!! ΤΑ ΣΠΑΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Αρρωστο κρύο και ωχρός ήλιος

  Είναι ένα άρρωστο κρύο αυτό που σέρνεται μήνα και βάλε. Όταν θα λήξει θα μπούμε και στην Άνοιξη. Κ όσο δε λήγει τόσο είναι πιθανή μια νέ...