Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

"αναφορά ,όσο ζούμε.."

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Μετα απο ενα-εναμιση μηνα ,ζέστης ,ανομβρίας και Νοτιάδων,έρχομαι σιγα σιγά στα ίσα μου.Βοριάς βαριά συννεφιά -χτες κυρίως_ και ψιλόβροχο,άναψαν τα τζάκια,έκαναν τα σώματα να γυρέψουν την ζέστη και να επανέρθουν σε φυσιολογικές διαδικάσίες.
Οσο κρατουσε η ζέστη και το κενό εποχής έναν αποπροσανατολισμό τον πάθανε! Οι ορμόνες τζαζέψανε,μια αντίστροφη πορεία είχε ξεκινήσει,ανώμαλη,παράφορη,αηδιαστική,σα να σε σέρνανε με το ζόρι σ εναν τόπο που όλα αναδεύονταν νωχελικά σε μια ραστώνη φορμόλης.Το κρυάκι των ημερών ευτυχώς απομάκρνε αυτόν τον τόσο ζωντανό εφιάλτη.Απο νερό,δεν έπεσαν αυτα που άκουγα και που με κόπο βούλωνα τα αυτιά μου.Αισθάνομαι δικαιωμένος για την προσπαθειά μου και διόλου δε με πείραξε που δεν ήρθανε τα +50 και τα +100 χιλιοστά.10,3 mm σε δυο μερες και 21 χιλιοστα απο την αρχη του έτους για το Μορτερό της Ερυθραίας.
Το χιονάκι που έπεσε στην Πάρνηθα δε φαίνεται καν απο τη γιάφκα μου.Να η Πάρνηθα σε δυο εικόνες οπως φαίνεται σήμερα .Μια πανοραμα και μια με ζουμ.




Δέστε την διαφορά με το χιόνι στις 13 Δεκέμβρη:

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2Puhw_v1g4qrpnctuj14s0WkA_PL_zMFgfyu9e_TPmVD48vQkuN4eUAhcJp9qdm_w_bdpKCwjfIhZcsIOb_tolCnUtyzRjHpJnOYxgXv8-9Il9zyWEX0TGI9ul9k667f8pUZdll0kq7E/s1600-h/131209_0901.jpg

Aς είναι.Ο ηλιος που απο το πρωι σήμερα μας δέιχνει τα φρεσκοπλυμένα δοντάκια του,ειναι συντροφος μας.Χωρίς αυτόν δε θα υπηρχε καν καιρός.Τα καλύτερα έρχονται πάντα.Ο καιρός είναι ενα πηγάδι που δεν έχει πάτο ούτε ουρανό.Σ όσο χρόνο ζωης μας απομένει ακόμα στον καθένα μας ας κάνουμε πράξη την ανθρώπινη τρέλλα :εμπρος για συντριπτικότερες ήττες ,εμπρός για ενδοξότερες νίκες!!!

*nNoe*
*F.K.P*

Αρρωστο κρύο και ωχρός ήλιος

  Είναι ένα άρρωστο κρύο αυτό που σέρνεται μήνα και βάλε. Όταν θα λήξει θα μπούμε και στην Άνοιξη. Κ όσο δε λήγει τόσο είναι πιθανή μια νέ...