Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Δευτέρα, "waiting for the storm"

H Δευτέρα 18 Οκτώβρη ήταν μια μέρα που πολλοί περίμεναν.Ο λόγος ήταν οι εκτιμήσεις και οι προβλέψεις για πολύ έντονα φαινόμενα και πιθανά ισχυρές καταιγίδες.Προσωπικά δεν είχα αυτή την αίσθηση,χωρίς όμως να το βασίζω σε κάποια στοιχεία.Απλώς το feeling που είχα ήταν πως δε θα είχαμε σπουδαία φαινόμενα.Παρόλα αυτά ,η αγωνία ήταν μεγάλη.Η νυχτερινή βροχή-καταιγίδα της Κυριακής κράτησε μέχρι τις 2 το πρωΐ της Δευτέρας.Μετά άρχισε ν ανοιγει ο ουρανός.

Φωτο στις 02:53 ξημερώματα Δευτέρας :
  Το πρωΐ με το πρώτο χάραγμα της ημέρας ,υπήρχαν τοπικές νεφώσεις πιο πυκνές προς το κέντρο.

Φωτο στις 07:13

             
Mια ώρα μετά τα σύννεφα πύκνωσαν και  όλα έδειχναν ότι η βροχή δε θ αργούσε να ξεκινήσει.
Φωτο στις 08:18:

 
H βροχή πράγματι ξεκίνησε ήρεμη χωρίς πολές εντάσεις,ποτιστική ,κατα διαστήματα έκοβε ,μετά συνέχιζε μεχρι τ απόγευμα,όπου μια αναστάτωση στον ουράνιο θόλο χτύπησε συναγερμό.
 Ενα τρομερο wallcloud στη Παρνηθα το μεσημερι προς το απόγευμα..Πρωτη φορα βλεπω τοσο χαμηλα τη βαση νεφων στο βουνο τα 2 χρονια που ειμαι εδω:

      


Βιντεο απο τη ταράτσα με τις εντυπωσιακα χαμηλες βάσεις των νεφων στη Πάρνηθα.Ωρα 15:50


17:55 Νεφος....σαντιγυ στα ποδια -όπως φαίνεται απο Ερυθραία_ του Υμητού.!!

                
      Μετα τις 18:00,εντυπωσιακοι σχηματισμοί νεφων με γραμμη μετωπου,σαρωναν τον θολο.!Υπαρχει και βιντεο.Μερικες φωτο :
       
Προς Βορρα.
          Προς Πάρνηθα:

         
H Πολιτεία κατεβάζει ομίχλη

        Η μέρα έκλεισε τελικά  με 24.8 mm για το Μορτερό της Ερυθραίας.Συνολο διημέρου 31 χιλιοστα..Η καταιγίδα που αναμενόταν δεν ήρθε ποτε σε μας.Σάρωσε το Αιγαιο την Ικαρία .τη Χιο και σκότωσε  δυστυχως δυο ανθρώπους.
                  
Ενα βίντεο με την καταγραφή  μέσω κάμερας των πιο χαρακτηριστικών πλάνων της ημέρας .Τίτλος του ,η βασική φράση που έπιαζε όλη μέρα και ταυτόχρονα και ο τίτλος του τραγουδιού που τα συνοδεύει.  :"Waiting for the storm" Dougie MacLean

        

*nNoe*

Αρρωστο κρύο και ωχρός ήλιος

  Είναι ένα άρρωστο κρύο αυτό που σέρνεται μήνα και βάλε. Όταν θα λήξει θα μπούμε και στην Άνοιξη. Κ όσο δε λήγει τόσο είναι πιθανή μια νέ...