Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Το top-ten του Μορτερού για το 2010

Σ ένα βίντεο,τα δέκα πιο χαρακτηριστικά καιρικά συμβάντα του 2010,έτσι όπως τα είδε η βεράντα του Μορτερού στην Νέα Ερυθραία.Μέσα σ αυτά τα επιλεγμένα δέκα σκηνικά,δεν περιέλαβα ότι μου άρεσε,αλλά ότι ήταν κατά την αποψή μου το πιο σημαντικό!
ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ.
1.Οι πολλαπλές σκονοεισβολές.Δε μπορούσα και δε γινόταν ν αφήσω έξω απο το καιρικό αυτό φαινόμενο που μας ταλαιπώρησε τόσο πολύ και φέτος.4 απο τις θέσεις ανηκουν σ αυτές.Και δεν είναι όλες όσες συνέβησαν.Αφησα πολλές απ εξω.

2.Δυο χιονοπτώσεις κατέχουν την δευτερη και τριτη θεση αντίστοιχα.Μια τον Ιναουάριο και μια τον Δεκέμβρη,δικαιωματικά και οι δύο συγκαταλέγονται σε πολυ υψηλές θέσεις .Οι συγκινήσεις που προσέφεραν μεγάλες,και αν και δεν συγκρίνεται η μια με την άλλη,παρ όλ αυτά,οι χρονικές περίοδοι που συνέβησαν(μετα απο διαστήματα σκόνης και ανομβρίας) χαιρετήστηκαν μ ενθουσιασμό.Με διαφορα ενός χρόνου ουσιαστικά η μια απο την άλλη ,ήταν και οι μοναδικές του είδους τους.

3.Οι καταιγίδες καταλαμβάνουν τις υπόλοιπες 4 θέσεις με πρωτη και καλύτερη ,αυτη της 28ης Ιούνη.Αυτή ειναι κατα τη γνώμη μου η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ του 2010 .Ενα ανεπανάλπητο ηλεκτρικό κρεσέντο με λίγα σχετικά χιλιοστά  βροχής,για μια ολόκληρη νύχτα,ταρακούνησε το στερέωμα και μένα μαζί του.Ενα οργιο ηλεκτρισμου με χιλιάδες αστραπες και βροντες άφησαν το στιγμα τους ,σε μια καιρικη θυμηση που επάξια καταλαμβάνει την πρώτη θεση σ αυτο το προσωπικό top -ten.
*nNoe*

τζάκι ...
                 

Αρρωστο κρύο και ωχρός ήλιος

  Είναι ένα άρρωστο κρύο αυτό που σέρνεται μήνα και βάλε. Όταν θα λήξει θα μπούμε και στην Άνοιξη. Κ όσο δε λήγει τόσο είναι πιθανή μια νέ...