Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011

"αναφορά ,καρτ ποστάλ"

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Μια γρήγορη σύγκρουση  το πρωί ,ανάμεσα στο μάυρο της συννεφιάς και  το φως του ήλιου κ ένα συνεχές κυνηγητό της συννεφο-διαδήλωσης στη συνεχεια μέχρι κ αργά το βράδυ ,αυτά είχε το αστυνομικό δελτίο του θόλου σήμερα.

στις 8:22 
 
Στη δύση της μέρας :

Η 25η του Νοέμβρη γλύτωσε το νερό και προστέθηκε σε μια σειρά απο μέρες που τήρησαν τελικά τον παράδοξο νόμο ενός άνομβρου Νοέμβρη.
AΝΕΜΟΙ
Πολύπειροι άνεμοι,αρχαίοι άνεμοι,στεγνώνουν  γρήγορα οι Βοριάδες τα αποθέματα της  υγρασίας ,κάιγοντας το ισχνό λίπος τους και  αφυδατώνοντας την όποια  γλυκυτητά τους χωρίς έλεος..Αγέλαστοι,χωρίς ταυτότητα ,θα μπορύσαν να ναι και απλά μισθοφόροι κ όχι παιδιά αυτού του χειμώνα ..
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ
Ανηλικη <18 ,μ ενα μπουκάλι τσίπουρο στο στόμα όλη μέρα.Αστέρι που θα σβήσει χωρίς να προλάβει καν ν ανατείλει. Θα βασανίσει πολλούς όμως  και ακόμα και πιο πολυ τον γερο Νοέμβρη που τώρα στα "στερνά "ψάχνει να θυμηθεί τα " πρωτα "ποια ήταν για να τα "τιμήσει" και δεν βρίσκει κανένα....
ΣΧΟΛΙΑ
Φωτογραφίες ,καρτ ποστάλ,εποχής,αφίσες παλιές,τραγούδια και θεατρικές παραστάσεις με χειμώνες και βροχές.όλα κειμήλια μνήμης που κρύβουν δεκάδες ιστορίες ανθρώπων που δε θα ειπωθούν ποτέ..Παράλληλες διαδρομές που κάποτε καποτε τις ενώνει το νερό και αφήνουν σ αυτο,και τη ιδιαίτερη μνήμητου ,τις όποιες ελπίδες τους να μείνουν για πάντα ζωντανες.....

(απο το αρχείο του http://eliaserver.elia.org.gr/elia/site/content.php )*nNoe*

4 σχόλια:

John είπε...

Εξαίρετη η συλλογή παλιών καρτ-ποσταλ που "μυρίζουν" βροχή, για να μας θυμίσουν πως είναι η αίσθησή της σε έναν άνυδρο και παγωμένο Νοέμβρη...

*nNoe* είπε...

Ειναι μαζί μας κ ας δεν ειναι εδω....οπως μερικα πραγματα που αγαπαμε πολυ αλλα δε τα χουμε...Να σαι καλα Γιάννη

John είπε...

"Ανανεώθηκες" βλέπω!..
Ωραίο το νέο template, με πιο ευδιάκριτα τα γράμματα & τα σχόλια, πάντα σε μαύρο "σκοτεινό" φόντο ;-)..
Σου ήρθε κι εσένα ένας φίλος-μέλος Βραζιλιάνος βλέπω.
Αυτόν μάλλον στον "φόρτωσα" εγώ, μου έχει έρθει εδώ και κάνα μήνα και σε είδε μάλλον στην πλευρική μου μπάρα στα φιλικά ιστολόγια :Ρ!

*nNoe* είπε...

Ναι,είπα ν α τ αλλαξω λίγο Γιαννη.Η φωτο πανω μ αρέσει,απεικονίζει καβο ,ειναι απο το καραβακι του Ριου-Αντιρρίου ,καποια χρόνια πριν λειτουργήσει η γέφυρα.