Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Μέρα καταιγίδας

Μερα καταιγίδας.Πλάνα αποΣεπόλια γύρω στις 1 το μεσημέρι.










*nNoe*

H Ελλάδα αναπνέει....

H Ελλάδα απο χτές αναπνέει ξανά.Μέσα στην εντατική της ασφυξίας απο τα δακρυγόνα ,του χτυπήματος απο τα ανελέητα μέτρα ,της τεχνητής αναπνοής απο επαγγελματίες της "επανάστασης",του πανικού απο τα τρομοκρατικά ΜΜΕ ,η Ελλάδα άρχισε μέσα σ αυτή την εντατική να προσπαθέι να αναπνεύσει μόνη της.

Μέσα στο βαθύ της κώμα,μέσα σ έναν ατέλειωτο ύπνο,τους άκουσε όλους.Τους είδε όλους.Κοίταξε και τον ευατό της σ έναν καθρέπτη και δεν τον αναγνώρισε.Και τρόμαξε!!!Ηταν ακόμα ζωντανή και το πρόσωπο που έβλεπε ήταν ένα νεκρό πρόσωπο!!Και έκανε το πρώτο πράγμα που ήταν λογικό να κάνει.Να αναπνεύσει ,και μέσα σ αυτην την αγωνιώδη προσπαθεία της για αναπνοή να φωνάξει.Να κουνησει τα χέρια της και τα πόδια της όντας ακόμα στο κρεβάτι που την βάλανε χωρίς να καταλάβει καν,"γιατροι" και γνώστες του καλού της.

Σταμάτησε ν ακούει τον ρόγχο της μεσα απο την τηλεοπτική  τραχειοστομία,σταμάτησε να βλέπει "γιατρούς χειρούργους με καλυμμένα πρόσωπα"και "νοσοκόμους " με γραβάτες,σταμάτησε  ν ακούει τον αγχωτικό εκέινο σιγανό και μόνιμο  θόρυβο του κλιματιστικού που την κρατούσε  δροσερή να μη σαπίσει.Κάθε μισή ΄ώρα κουνούσε τα χέρια της και χειροκροτούσε,καθε μια ώρα φώναζε ότι της ερχόταν απο τη καρδιά της,κάθε τρεις κ λίγο ζητούσε η ίδια απόδειξη ότι ζει!!

Δεν ξέρω τι θα κάνει τώρα που ξύπνησε.Δε ξέρω πόσο θέλει να χαρεί το γεγονός οτι ειναι ζωντανή.Δε ξέρω πότε θα αρχίσει να τρέχει ,να διεκδικεί,να έχει αιτήματα,να εχει απαιτήσεις.Ξέρω ότι το μάθημα της το πήρε.Τις υποχρεωσεις της τις έκανε πράξη προτού καν δικεκδικήσει τίποτα.Σεβάστηκε την διαφορά,καθάρισε τα σκουπίδια,δεν κατέστρεψε κανέναν συμβολικό στόχο.Μέσα απο τον βαθύ της ύπνο ξύπνησε και μοιάζει να έχει συνηδητοποιήσει την ανάγκη της για ζωή.Ξέρω ότι δεν θαμπορέσει έυκολα να ξαναμπεί στην  εντατική και στο κώμα.  Θα πολέμήσει σκληρά με τους δικούς της όρους αυτή τη φορά.....και αυτους τους όρους θα τους θέσει η ίδια,όσο καιρό και αν χρειαστεί για να τους διαμορφώσει. Ο χρόνος της δεν ειναι πλεον ο χρονος των γιατρων μεχρι την επόμενη θανατηφόρα δόση της....








Αθήνα 25 Μαη 2011

*nNoe*

Αρρωστο κρύο και ωχρός ήλιος

  Είναι ένα άρρωστο κρύο αυτό που σέρνεται μήνα και βάλε. Όταν θα λήξει θα μπούμε και στην Άνοιξη. Κ όσο δε λήγει τόσο είναι πιθανή μια νέ...