Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Παρασκευή σακ βουαγιάζ

Γεια σας.
Χτες είμουνα πολυ κουρασμένος και δε έγραψα τις εντυπώσεις μου απο τη πρώτη Παρασκευή του Αυγούστου.Ταξίδεψα αρκετά με το μετρό,επισκέφτηκα πολλούς σταθμούς και περπάτησα επίσης πολύ και μέσα στην πόλη.

Ηταν μια πολύ ωραία Παρασκευή χωρίς φωτιές,διότι μέσα στην Αθήνα δεν υπάρχει τόσο πράσινο ώστε να καεί.Αντίθετα υπήρχαν πολλά σακ βουαγιαζ τα οποία κρατούσαν εκδρομείς οι οποίοι πηγαίνανε σε μέρη με πολύ πράσινο.Ο ουρανός ηταν πολύ γαλάζιος και φυσούσε ένα πολύ ωραίο και δροσερό αεράκι.

Το απόγευμα μάλιστα στην Αγίου Μελετίου ,θυμήθηκα το Φθινόπωρο.Αυτο μου το θύμισε ο ήλιος που εδυσε πιο γρήγορα,η σκοτεινιά σ ενα σημείο του δρόμου που υπαρχουν πολλά δέντρα και η διαύγεια .στην ατμόσφαιρα.Ηταν η πρωτη μέρα που θυμήθηκα το φθινόπωρο και αυτο το γεγονός με συγκίνησε και μ έκανε να σνειδητοποιήσω ότι οι εποχές κατοικούν στην πραγματικότητα εκει που είναι το μυαλό μου.Οταν απεικονιστούν σε πραγματικές συνθήκες συνήθως δε μ ενδιαφέρουν και πάντα έχω πολλούς καλούς λόγους να διαφωνήσω μαζί τους.

Οπως μάλιστα πρπατούσα σ ενα δρόμο στον Ελαιώνα ,σκέφτηκα οτι θα θελα πολύ να ζήσω την ημέρα πχ της 13ης Φλεβάρη του 2004 και οχι της 14ης οταν όλα ηταν ασπρα και παγωμένα.Ηθελα να ξαναζησω τη μερα που ξεκίνησαν όλα.Τότε δλδ που περίμενα.Τότε που μαζευτηκαν τα σύννεφα.Πριν αρχισουν τα φαινόμενα.Μετα σκέφτηκα συνειρμικά ότι το ίδιο ακριβώς μ αρέσει ,και στα κινματογραφικα έργα που αγαπώ.Οι εικόνες της δράσης ή της κορύφωης δε κατέχουν την πρωτη θεση στη καρδιά του μνημονικού μου.Αντίθετα λατρευω την εισαγωγή σ αυτες.Ολα εκείνα τα σημάδια που ο φακός καταγράφει και μας προετοιμάζουν γιαυτο που ΘΑ επακολουθήσει.Αφήνοντας πιο ελευθερους τους συνειρμους μου ,σκέφτηκα πως ακομα και στις προσωπικές ιστορίες που διηγουμαι η θυμάμαι,πιο πολύ μ αρέσει το κομμάτι που προηγήθηκε των συμβάντων.Μ οσο μαλιστα περισσότερες λεπτομέρειες αυτό υπάρχει,με τόσο περισσότερη ένταση το αγαπώ.

Κάνοντας όλες αυτές τις σκέψεις ,μέτρησα οτι υπαρχουν 7 κομμωτηρια στην Αγιου Μελετίου και απ τις δυο πλευρες του δρόμου,απο το υψος της εκκλησιας του Αγιου Μελετη ,μέχρι την Πατησιων στα everest.Την επόμενη φορά θα μετρήσω ποσα κλειστά μαγαζιά έχει η Αγιου Μελετίου ,αλλα γιαυτο θα χρειαστεί να σκέφτομαι παράλληλα πιο σπουδαία πράγματα απο το τι μου προκαλουν οι μνημες και οι θυμησες των επερχόμενων γεγονότων ταινιών,καταιγίδων,χιονιοθύελλων κλπ.

Το χτεσινο βράδυ ηταν πολύ ωραίο και πολύ δροσερό .Οσοι κανανε σεξ ,μαλλον πηγαν διακοπες γιατι δε τους ακουω πια.Μείναμε εγω ,λίγοι ακόμα ,και μια τεραστια παρέα τζιτζικιών που επέλεξε να ζευγαρώσει στην οδο καλλιφρονά,νομίζοντας οτι τους ακουνε τπτ σουπερ μοντελ τζιτζικινες.Ποιος να τους πει οτι ολες αυτες την εκαναν για τα νησιά??? Δε θελω να τους στεναχωρησω προσωπικα.Μ ολα αυτα δε προλαβαινω να γράψω για σημερα Σαββατο,αυτο ελπιζω να καταφέρω να γράψω το βράδυ.

Γεια σας και παλι

                                   *nNoe*

Αρρωστο κρύο και ωχρός ήλιος

  Είναι ένα άρρωστο κρύο αυτό που σέρνεται μήνα και βάλε. Όταν θα λήξει θα μπούμε και στην Άνοιξη. Κ όσο δε λήγει τόσο είναι πιθανή μια νέ...