Κυριακή, 24 Μαΐου 2015

Ο ΥΑΚΙΝΘΟΣ


Aυτη ειναι η θλιβερη και συντομη ιστορια του Υάκινθου

Το΄' χε τ ονομά του,αλλιώς δεν εξηγείται η ιστορία του Υάκινθου.Ολοι τον κοροιδεύανε απο μικρό γι αυτό το τόσο παράξενο όνομα .Στην αρχη αισθανότανε χάλια αλλά σιγά σιγά το γούσταρε.Επεσε
και σε κατι ευαίσθητες γκόμενες," α τι ωραίο όνομα "..." τι απίστευτο.." .."τι τέλειο"....κ όλα αυτά τελος πάντων τα υπερθετικά που χρησιμοποιούν οι γκόμενες και τέλος πάντων ,τελικα,μια ετσι μια αλλιως ,πειστηκε κ αυτός,"εβγαζε" και γκόμενες και το γούσταρε.

Τα κουφά αρχίσανε ενα καλοκαίρι,όταν άρχισε να ποτίζει ότι φυτό έβλεπε μπροστά του,ειδικά αυτά που έβλεπε οτι το χάνε ανάγκη. Πολλοί λένε,οτι την πετριά την έφαγε μετά απο μια ήττα
που φάγε απο μια τύπισσα ,η οποία είχε γραμμένο στο μουνί της τ ονομά του,αλλά έκανε τρομερό κρεβάτι.Χωρίσανε η γκόμενα άλλαξε και σπίτι και Ο δικός σου σάλταρε.Πως του βγήκε κ άρχισε να ποτίζει στη αρχή τα χόρτα που βγαίνανε στην ασφαλτο, στους τοίχους,σ οτι απίθανο σημείο πάνε και φυτρώνουν αγριάδες στην πόλη.

Μετά σιγα σιγα επεκτάθηκε  στα φυτα που έβλεπε στα καταστήματα . Ξαφνικά μπούκαρε μέσα ,μ ενα ποτιστήρι,'έλεγε "sory" Και πότιζε τις γλάστρες.Και δεν έφτανε αυτό.Εδινε και συμβουλές για τα φυτά στον ιδιοκτήτη.Ξύλο άρχισε να τρώει σταδιακά,όταν οι ιδικοτήτες δεν τηρούσαν τις συμβουλές του κ αυτός οταν ξαναπέρναγε και έβλεπε τα φυτά στα ίδια χάλια,τους εβαζε αγριο χέρι,σε φάση" ποσο μαλάκας εισαι""μη διανοηθείς και δε του βάλεις σίδηρο"..."μουνάκι θα σε γαμήσω ετσι και το ξαναδώ απότιστο"..."χοντρε τον παίρνεις,η διεφενμπάχια ,υποφέρει"...."που το χεις το μυαλο σου μωρη? στον πούτσο κ αφήνεις τη γαρδένια με μελλιγκρα?.""..Ηταν και λίγο νευρικός και πολλοι ιδιοκτήτες τα παίρανε κρανίο και τον σαπίζανε στο ξύλο.

Μετά τα μαγαζιά,σειρά πήραν οι γλαστες που έβλεπε στο δρόμο σε κάτι ημιυπόγεια,ημιισογεια,κλπ.Αρχισε να σημειώνει τους δρόμους που πέρναγε και να κουβαλά μεγαλύτερο εξοπλσμό μαζί του.Συνηθως περπατούσε με δυο ποτιστήρια , ένα στο κάθε χέρι,μετά αναγκαστικά πήρε τ αμαξι και εβαλε ενα μεγάλο βυτίο στο πορτ παγκαζ.Οι βόλτες του γινόταν πάντα νύχτα και πολλες φορές ξαναγυρνούσε σπίτι να γεμίσει το βυτίο,η ανοιγε την βάνα απο το σωλήνα
της ΕΥΔΑΠ στα πεζοδρόμια .

Η μαλακία έγινε οταν θέλησε να επεκταθεί στους επάνω ορόφους των πολυκατοικιών. Εβλεπε πολλά διαμερίσματα κλειστά,τα φυτά παρατημένα και ο Υάκινθος τρελαινότανε. Μπουκαρε στις βεράντες με όποιο τρόπο μπορούσε και πότιζε τα φυτά.Ενα βραδυ ξημερώμα θα κόντευε,τέλη Ιούλη τώρα,εκανε ντου στη βεράντα του 5ου ορόφου μιας πολυκατοικίας ,μέσω μιας διπλανης ταράτσας . Την ωρα που πότιζε τις γλαστρες ,ανόιγει η πόρτα και πιος βγάινει? Η γκόμενα που τον παράτησε και πίσω της ενα κτήνος,με κατι μούσκουλα και κάτι μουστάκια ,γαμησετα...
.Τι κανεις ρε αρχίδι ,εδω λεει το κτήνος.--"Ρε ο μαλάκας ο Υάκινθος,είπε η γκόμενα.Τι θες εδω ρε μαλάκα?." Ο Υάκινθος τους έγραψε στ αρχίδια του κ ειπε,,"αντε γαμηθειτε ρε....τα φυτά ειναι απότιστα κ άρρωστα."

Ολα γίνανε πολύ γρήγορα. Το κτήνος του χωσε μια με το ενα φτυάρι και του σπασε το κρανιο. Η γκόμενα ειπε" τι μαλάκας θεε μου...χάλια εγινε η βεράντα" και επειδη η φαση γαμηθηκε τελειως ,τον κόψανε κομματάκια και τον φυτέψανε στις γλάστρες.

Μετα ο θρύλος θέλει απο τις γλάστρες αυτες να φύτρωσαν παράξενα ανθρωπόμορφα φυτά, τα οποία σκότωναν τους ιδιοκτήκτες του διαμερίσματος.Μαλακίες ομως Ο κόσμος γουστάρει να λέει μαλακιες. Μη δίνετε βαση.