Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

*F.K.P * TO ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ


F.K.P. - Μανιφέστο
:::




Το F.K.P ειναι μια φαντασιακή οργάνωση, η αλλιώς μια φανταστική-με την διπλή έννοια του όρου-οργάνωση.Ειναι υπαρκτή μεν, αλλά ανύπαρκτη δε. Δεν τηρεί σχεδόν καμμία έννοια της "οργάνωσης", αλλα οργανώνεται επιτόπου και δρα άμεσα στο προσωπικο και συλλογικό συνειδητό και ασυνείδητο. Μπορεί και το κάνει αυτό ακριβως διοτι απο εκει προερχεται.

Οι ριζες του FKP ξεκινανε απο πολυ βαθια κ έρχονται απο πολυ μακρια.

Ερχονται απο τοτε που όλοι εμείς, κλεισμενοι μεσα στις πόλεις βλέπαμε τον καιρό να επιδρά μ έναν μαγικό τρόπο στη ζωή μας.Αν και πολυ μικροί,οι περισσότερροι απο μας θυμόμαστε την μαγεία του χιονιά να μεταμορφώνει τις πόλεις που ζουσαμε. Πόλεις, οι περισσότερες απο τις οποίες ήταν και ειναι μές το μπετον, την άσφαλτο την άναρχη δόμηση,τις απαγορευτικές για παιχνίδι και κίνηση ανθρώπων και παιδιών. Θυμόμαστε την έλξη που νιώθαμε σαν παιδια, ανάμιχτες με φόβο, απ τους κρότους των κεραυνών και τις απόκοσμες λάμψεις των αστραπών.
Οι ρίζες του FKP ποτίστηκαν απο τις ατάκες που ακούγαμε οταν ρωτούσαμε η ψάχναμε για το αν θα χιονισει στη πόλη μας ξανά και πότε. Ατάκες που μας έκοβαν σαν μαχαίρι κάθε φορά: "χιονίζει σπάνια στη πόλη"...δεν μπορέι να χιονίσει εδώ", "το χιόνι δεν ειναι για εμάς"....Αυτες οι ατάκες ανεξάρτητα με τον αν ειχαν επιστημονική βάση,ή ήταν σωστές, στραπάτσάριζαν την επιθυμία μας, μας πληγωναν και μας πονούσαν. Ομως ταυτόχρονα προκαλουσαν την εκριση ενός πείσματος που απαιτουσε να εχουμε τη φυση εκει που είμαστε .Και ο καιρός ηταν η μοναδικη εκφραση της φύσης που κατάφερνε και ξεπερνουσε τις ανθρωπινες επιλογες για πολεις τερατα. Αυτο το πέίσμα πότισε τις ρίζες του FKP.

Aλλά η φιλοσοφία του FKP δεν είναι μόνο για τις πόλεις και τα αστικά κέντρα. Αγκαλιάζει όλους αυτούς που ζούνε βιωματικά τον καιρό τους ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ. Που μιλάνε μαζι του. To FKP, ξεκινάει από τις πόλεις, γιατί σε αυτές εκφράζεται η αντίθεση του απρόβλεπτου με το οργανωμένο, η μοναδική έκφραση της φύσης, η ίδια η ΕΚΠΛΗΞΗ που συγκρούεται με την οργανωμένη και συστηματοποιημένη ζωή μιας πόλης. Όμως δεν σταματάει εκεί. Το FKP είναι μια φαντασιακή οργάνωση που
αγκαλιάζει όλους όσους αισθάνονται και περιμένουν μέσα τους αυτήν την έκπληξη, όπου κι αν βρίσκονται. Για το FKP τίποτα δεν είναι παράλογο ή λογικό στον καιρό. Το FKP, πιστεύει στον καιρό κατ'αρχήν προσωπικά αλλά και συλλογικά, σαν κάτι άναρχο, κατά βάση απρόβλεπτο στηρίζοντας το προσωπικό βίωμα. Αιθανόμαστε αλληλέγγυοι μεταξύ μας. Δε μας χωρίζουν οι γεωγραφίες και τα υψόμετρα. Δεν είμαστε Βορράς και Νότος. Δεν ειματε Ανατολή και Δύση. Σπαμε και καταργούμε αυτους τους διαχωρισμούς. Δεν ξεχωρίζουμε πόλεις σε υψηλά υψόμετρα και ΄πολεις στα πεδινά και στη θάλασσα. Συντασόμαστε με τα ονειρα ολων των παιδιων οπου και να βρισκονται. Αισθανομαστε αλληλέγγυοι με τα "σπανια", τα "οχι συνηθισμένα", τα "περίεργα".

Για το FKP η επιστήμη είναι ιδιαίτερα σημαντική και όχι μόνο δεν απορρίπεται, αλλά στηρίζεται. Εκτός των άλλων η επιστήμη μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε οτι είναι το καλύτερο μέσο απόδειξης του απρόβλεπτου σε αυτό που αγαπάμε. Μας βοηθάει να συνειδητοποιήσουμε οτι αυτές οι εκπλήξεις προέρχονται από αυτό το κομμάτι του καιρού που δεν θα κατανοήσουμε ποτέ, αλλά θα το φυλάμε πάντα στις καλύτερες αναμνήσεις μας και αυτές θέλουμε να μοιραζόμαστε. Δεν απορρίπτουμε την επιστήμη, δε πεφτουμε σε αυτη τη παγιδα ,και δε παρασυρομαστε σε ακαιρες συζτησεις αυτου του τυπου.

Τα ονειρα μας και οι επιθυμίες δε χρειάζονται την εγκριση ΚΑΝΕΝΟΣ για να παρξουν,για να διατυπωσουν την ύπαρξη τους, και για να υψωσουν τη σημαια τους πανω απο τις πόλεις και τις περιοχές μας.Η βασική του ουσία,που απο αυτην ειναι διαποτσιμένο το FKP ειναι η αλήθεια και η γνώση της απόλυτης προσωπικής σχέσης με τον καιρό.
Και αυτο το αποστάλαγμα ουσίας ,λέει:"εισουνα μόνος σου οταν ανακάλυψες τον καιρό,κάνεις ενα ταξίδι μαζί μ άλλους μένοντας επι της ουσίας παλι μόνος σου,και θα καταλήξεις στο τλεος της ζωής σου να εισαι ξανά εκει που ξεκίνησες.
ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ.ΕΣΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.

Μέλη και φιλοι του FKP μπορουν να ειναι ολοι!!Δεν υπάρχει καμμια εννοια οργάνωσης.Ειμαστε άναρχοι ,δεν έχουμε κανεναν αρχηγό
και σεβόμαστε μόνο τα τα όνειρα μας.

F.K.P. (πυρήνας)
Έκδοση 1η - 6 Γενάρη 2009



Αρρωστο κρύο και ωχρός ήλιος

  Είναι ένα άρρωστο κρύο αυτό που σέρνεται μήνα και βάλε. Όταν θα λήξει θα μπούμε και στην Άνοιξη. Κ όσο δε λήγει τόσο είναι πιθανή μια νέ...