Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

FKP ΑΘΗΝΑ:-"Χούντα είναι θα περάσει..."

   Εδω και μέρες σερνόταν στον θόλο μια σαπισμένη συνεφιά,με ασπρα σάπια αίματα.Τριγυρνούσε στον ουρανό και στις ψυχές μας.Παρέα με την ζέστη ,τα σωματίδια ,το νέφος ,αυτή η νεκρόφιλη κατάσταση είχε εγκαθιδρύσει ένα είδους ατμοσφαιρικής χόυντας,άμμεση συνέχεια της κατάστασης που έχει μπαστακωθει απο τον Δεκέμβρη και μετα,δημιουργώντας ένα απο τα πλέον ζοφερά,αλγεινά και εμετικά σκηνικά με την υπογραφή του καιρού.

Μερικά ολιγοήμερα διαστήματα ήπιου κρύου τον χειμώνα και μερικά δροσερού τύπου διαλλείματα απο την "Ανοιξη" και μετά ,είναι η περίφημη "στάχτη στα μάτια" που κάθε χούντα ρίχνει προκειμένου να διατηρήσει την κυριαρχία της.Οι επιθυμίες ,οι "στόχοι',οι ελπίδες και το ανεβασμένο ηθικό που είχαμε εδω στην Αττική και στην Αθήνα,στα τέλη του Φθινοπώρου,σιγά σιγά περιθωριοποιήθηκαν,πέρασαν απο την φάλαγγα των εκλογικεύεσεων,υπέστησαν μια συνεχή εκπτωτική κλιμάκωση.Γρήγορα η έκπτωση αυτή,έφερε την απογόητευση,την αδιαφορία,αλλα και την οργή για το συνεχιζόμενο αυτό ατμοσφαιρικό θέατρο.

Ο Χειμώνας φόρεσε τα φουστάνια της Ανοιξης,οι διαθέσεις ευνουχίστηκαν και η ζέστη σιγά σιγά επέβαλε την παρουσία της βάζοντας ταφόπλακα στις ελπίδες και τις επιθυμίες.Οι καταιγίδες πλέον ήταν και είναι οι μόνες που μπορούν να σπάσουν αυτή τη σιωπή του νεκροκταφείου που πλακώνει τις καιρικές μέρες μας μέσα στη πόλη,που πλακώνει την καθημερινοτητά μας,που καταπιέζει συνέχεια και συνέχεια αυτό που αγαπήσαμε.

Ξέρουμε οτι σ αυτές τις συνθήκες αστάθειας και της όποιας καλοκαιρινής διαταραχης πλέον κάποιοι συντροφοί μας δε θα ζήσουν και πάλι ουτε αυτες τις καταιγίδες.Η τοπικότητα θα είναι το βασικο χαρακτηριστικό.Περιοχες,γειτονιές,οικοδομικά τετάγωνα,ευνοημένα και άλλα όχι.Χτες η καταιγίδα που σάρωσε τη περιοχη στην Ευβοια,άφησε ενα ορατό μακρινό σημάδι.Οι λίγες στάλες βροχής που έπεσαν (μηδενικα καταγραψιμος υετος) ουτε καν αξιες αναφοράς δεν είναι. Συμπαράσταση σ όσους νοιωθουν έτσι.Αλληλεγγύη .

Χαιρετσμους σ οσους ζουν και παιρνουν ανασες απο τον καιρό χωρις εκπτωσεις.Μπραβο και σεβασμό σ ολους ανεξαιρέτως χωρις κανεναν επιλεκτικο διαχωρισμό που επιχειρουν πολες φορες και με δυσκολες συνθηκες για την καταγραφή των όπιοων συμβάντων.Με οδηγό την μνήμη,και ασβεστο πόθο για βιαιότατα καιρικά φαινόμενα παντου και ειδικα μεσα στα αστικα κέντρα ,κόντρα στην λογική της ηττοπάθειας και του "μη λογικά μετεωρολογικα αποδεκτού"...σας στένω αγωνιστικους χαιρετισμους.  

Η ΧΟΥΝΤΑ ΑΥΤΗ ΘΑ ΠΕΣΕΙ,ΚΑΙ ΤΡΙΓΥΡΩ ΤΗΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΧΟΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΓΡΙΟ ΧΟΡΟ ΜΑΣ...
* F.K.P* AΘΗΝΑ*

Σύννεφα και μακρινές αστραπές





Ορατές μακρινές αστραπές τη νύχτα προς την 2 Ιουνίου.Οι ορατες ηταν στην περιοχή της Ευβοιας όπου και σημειώθηκε ισχυρή καταιγίδα.Μικρό απόσπασμα :



Οι λίγες ψιχάλες που έπεσαν στην Νέα Ερυθραία ,ήταν μη καταγράψιμες.Η καταιγίδα εκδηλώθηκε στην περιοχή της Χαλκίδας ,στην Εύβοια.

Το πρωί περίεργα νέφη κάλυπταν τον θόλο.
               
Η συννεφιά το απόγευμα ήταν πιο βαριά:
                  
      Προς την δύση του ήλιου :
                            
               Κ ενα μικρό βιντεάκι απο εκείνη την ώρα : *nNoe*
*F.K.P*

Αρρωστο κρύο και ωχρός ήλιος

  Είναι ένα άρρωστο κρύο αυτό που σέρνεται μήνα και βάλε. Όταν θα λήξει θα μπούμε και στην Άνοιξη. Κ όσο δε λήγει τόσο είναι πιθανή μια νέ...