Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

"αναφορά 3 δεκάρια"

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
 3 Δεκάρια ουρανοί ,ένας καμβάς λευκόγκριζος ...μπορείς να γράψεις με ότι χρώμα μπογιά θες,το αιτημά σου,το συνθημά σου,να κάνεις μια αφιέρωση, ή να μεταφέρεις κάτι που κάποιος άλλος σπουδαίος είπε,για να το θυμάσαι πάντα :


              
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ
"Στους δεκάξι παγωμένους εφιάλτες
κάτι απρόσωπα λαμπάκια της νυκτός δανείζει
σ' άνυδρους ανέραστους αντάρτες
στοιχειωμένος σε μια εθνική οδό που πήζει
βρίσκει την αχτίδα π' απομένει
και μαζί της τη φυγή θα μοιραστεί"

Στους 16 είναι.Μόνο που δεν ειναι εφιάλτες ,ούτε παγωμένοι.Όλα τ άλλα μένουν ώς έχουν...

ΑΝΕΜΟΙ
Ο ξένος φέυγει.Ο γνωστός έρχεται.Η σιωπή παραμένει γκαστρωμένη.Ποιός είναι ο πατέρας  άγνωστο.Οτι γεννηθεί θα χει τα μάτια του αλλά δε θα χει την μαγεία του.Αυτή θα την παρει απ τη μάνα της.

ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ(Pink Floyd - Obscured by Clouds )

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Κάθε μέρα αυτή τη δουλειά θα κάνουμε?Παρ ολα αυτά,εκτος της πρώτης που ήδη ανεβασα στη "ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ" αν δω κατι που με συγκινήσει θα τ ανεβάσω ύστερις.
Ε,οκ,συνέβη κατι.Επεσε μια υγρασία τρελλή,μια ομιχλοειδής φάση,οχι ακριβώς ομίχλη αλλα θόλωσε η αστμόσφαιρα ,πέφτει κ ένα ψιλοβροχάκι παρακμιακό,έπεσε και η θερμοκρασία στον βούρκο της αμαρτίας των 13 c και όσο να ναι συγκινήθηκα.Τζακάκι,άραγμα και τσαι.Εξω πάιζουν αυτά:

                Kαι άλλη μία ,αληθινή και ψευτικη συναμα.Το φως μιας λάμπας αναμεσα στα πλατανόφυλλα και προσθήκη λίγων σταγόνων βροχής υπαρκτων μεν,αλλά φυτεμένων μέσω τεχνολογίας..
                   Η μέρα με τα 3 δεκάρια θα κλείσει με βαριά συννεφιά,υγρασία,σχεδόν ομίχλη, ψιλοβροχο (2,5 χιλιοστα) ,βαρια υγρη και έντονη ατμόσφαιρα,πραγματική απόλαυση για μια βόλτα στα μουσκεμένα δασάκια του Μορτερου.Φωτο στις 23:11 ,στάλες βροχής στο πευκο ,κάτω απο τη λάμπα..
              

ΣΧΟΛΙΑ 
1.Σαν σήμερα πριν 4 χρόνια ,ατέλειωτη βροχή και καταγίδα.
       http://armenistis87b.blogspot.com/2006/10/blog-post_11.html?spref=fb

*nNoe*

"αναφορά ,ο Ξένος"

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Τι να θέλει άραγε αυτός ο ξένος μες την πόλη? Είχε καιρό πολύ να φανεί και δεν υπάρχει κανένα ραντεβού μαζί του.'Ηρθε μόνος του και θα χει σαφώς τους λόγους του.Παλιός γνώριμος είναι η αλήθεια,σχέσεις δυνατές,όμως τώρα είναι ένας ξένος.Αργησε πολύ ή ήρθε νωρίς?Ολα θ αρχίσουνε νωρίς και θα τελειώσουν αργά ή ήρθε να πεί το δικό του "γειά" και δε θα ξαναφανεί?

Τζούρα ζεστού καφέ και σκέψη.Σκέψη και δαχτυλίδια καπνού.Καπνός και σύννεφα.Στο λαμπρό φώς του ήλιου αυτό το Σάββατο όλα οσα θέλανε να ναι αλήθεια και δεν είναι ,γιορτάζουν.Χορεύουν πιο λεύτερα απο κάθε τι άλλο ,παραδωμένα στη σιγουριά της ήττας τους και αυτό  είναι που τα κάνει να φαίνονται και να είναι, ότι πιο τίμιο βγήκε να συναντήσει τον ξένο στην πόλη. ...
  Σε λίγο οι δρόμοι τους θα χωρίσουν και οι σκέψεις θα γεμίσουν άλγη το ενυδρείο των ονείρων..Μένει ο χρόνος είτε να σώσει αυτά που θα μείνουν για πάντα αυθεντικά,είτε να σαπίσει αυτά που θα αρνηθούν την ίδια τους την φύση.....
Καλό δρόμο ξένε...κ ας μη μιλήσαμε ...

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ
Εγώ για αποπλάνηση ανήλικης ,δεν πάω μέσα μια φορά.Απο κει κ πέρα.."ξά σας"που λένε και στη Κρήτη. 10c ελάχιστη??? Με τπτ!!!









ANEMOI
    O ξένος .Toυ Αλμπέρ Καμυ.

















ΣΧΟΛΙΑ
1."Ξέραμε " λένε οι Ευρωπαίοι."Αλλά δε λέγαμε τιποτα".Γάλλοι και Γερμανοί κάνανε μεγάλες μπάζες.
"Χρέος? Ποιο χρέος ?Δε ξέρουμε τπτ!! Και σας το λέμε κατάμουτρα!!" Θα πρεπε, να ναι η απάντηση μας .Και να τραβηξουμε την δική μας ανηφόρα και όχι τη δική τους.Τί γαμό -άνεμος τελικά φυσάει πάνω απο τη χώρα???Οι μόνοι αναρμόδιοι ν απαντήσουν είναι οι μετεωρολόγοι....

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (Νew kind in town-Eagles)





ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΗΜΕΡΑΣ
Μετά την αλλαγή της ημέρας.Νύχτα προς Σάββατο 9 Οχτώβρη,νέφη παχιά στο θόλο και κρύο,για πρωτη φορα η θερμοκρασία στους 11c.
Πανοραμικές προς Πάρνηθα :




Προς Αθήνα :




Το πρωϊνό σηκώθηκε κατα τόπους συνεφιασμένο με πολύ κρύο για την εποχή.'Ενα μάλλον άκαιρο κρύο.

 *nNoe*

Αρρωστο κρύο και ωχρός ήλιος

  Είναι ένα άρρωστο κρύο αυτό που σέρνεται μήνα και βάλε. Όταν θα λήξει θα μπούμε και στην Άνοιξη. Κ όσο δε λήγει τόσο είναι πιθανή μια νέ...