Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

ΧΙΟΝΙΑΣ ,Hμέρα πρώτη (Βιντεο)

 Χιονιάς!!!

Από νωρίς το πρωί,χιόνι πέφτει στην Αθήνα και στη γειτονιά μου ,την Κυψέλη.Ειναι όμορφο να ξυπνάς και να βλέπεις ότι χιονίζει.Ειχε πιασει λίγο στα κεραμίδια και στις τέντες.Πολυ λίγο.Αλλά δεν είχε πολύ σημασία αυτό.όσο οτι χιόνιζε.Αργότερα και μέχρι το μεσημέρι,κατά διαστήματα έριχνε μπόρες χιονιού.Αλλοτε συμπαγείς νιφάδες ,πολλές και πυκνές,άλλοτε αραιότερες με λίγο βροχή,ειδικά όταν έκοβε.Και ο ήλιος παρέα κάποτε-κάποτε ( Οι φώτο ειναι με ωρολογιακή χρονική σειρά ξεκινώντας από το πρωι)





















Το μεσημέρι ο καιρός έσπασε περισσότερο.Παρ ολα αυτα.περιμένουμε νέα επιδείνωση με καλύτερους όρους αυτη τη φορά και βάσιμες ελπιδες να το στρωσει κιόλας. Στις φωτο φαινεται το σπα΄σιμο του καιρού,τα χιονονεφη δυτικα και βόρεια ,λιγο ο χιονισμένος Υμητός και ο πιο καθαρός Νότιος ορίζοντας.




 Με τη δυση ενα τείχος νεφων ,σκεπαζει ολο τον δυτικο οριζοντα απο νοτια εως βορεια,ενω κατα τις 7 ενα συντομο περασμα χιονιου...



Λιγο πριν η ημέρα τελειώσει ,αρχίσανε διαδοχικά κύματα με χιονομπόρες.Το κάθε κύμα κρατούσε 30 με 40 λεπτά περίπου και ακολοθούσε ύφεση.Ετσι συνεχίστηκε μέχρι τις 5 .30 το πρωι της επόμενης ημέρας( 16.02).Λίγες φωτογραφιες μέχρι τα μεσάνυχτα απο αυτά τα "κύματα "χιονιού που έφταναν και στην Κυψέλη.Το χιόνι στα κύματα αυτά πολύ και πυκνό,στρωνότανε και στην άσφαλτο με ευκολία.









 ΒΙΝΤΕΟ-TIME LAPSE.Βίντεο.και time lapse απο διάφορες χρονικές περιόδους της ημέρας.Καταγραφή της πρωτης μέρας του χιονιά,απο την ταράσα της Κυψέλης.Η βίντεο καταγραφή ξεκινά από το πρωι μέχρι τα μεσάνυχτα.

Αρρωστο κρύο και ωχρός ήλιος

  Είναι ένα άρρωστο κρύο αυτό που σέρνεται μήνα και βάλε. Όταν θα λήξει θα μπούμε και στην Άνοιξη. Κ όσο δε λήγει τόσο είναι πιθανή μια νέ...