Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

"αναφορά"

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Φυσαει το αεράκι της Ανοιξης.Βραζουν οι μυρουδιες των λεμονανθων,παπαρουνισιες σταλες αιματος αρχιζουν κ ποτιζουν τη γη εδω κ εκει οπου υπαρχει λευτερο χωμα.Η μετεωρολογικη μεταφραση της Ανοιξης σε γλυτωνει απο πολλα βασανα,αλλα η Ανοιξη ειναι κατι παραπανω απο μια τετοια μεταφραση.Ειναι αυτο το αερακι που εφορμα μεσα στη πολη και τη τρυπα σαν φρεσκο και χλωρο αγκαθι στα πλευρα της.Ειναι η απουσια του λογου.Η εναρξη μιας μυστικης συνομιλιας της ψυχης με τη φυση, της οποιας ελαχιστοι ειναι ακουστες.Ακομα και αν επροκειτο για την ιδια τους την
ψυχη.Ο ανεμος ,οι συντομες μπορες και οι αφοπλιστικες λιακαδες ερχονται με εναν τροπο που σκεπαζουν αυτη τη συνομιλια απο τ αυτια σου.Χωρισμενος απο την ζωη που κυλαει διπλα σου κ μεσα σου τιγκαρεις στην εκλογικευση και παιρνεις -αν και πεινασμενος-ψιχουλα απο το πιο πλουσιο τραπεζι που στηθηκε ποτε προς τιμην σου.

Μενεις μονος σου μεσα σ εμια εκστατικη ομορφια μη μπορωντας να την αντεξεις μη δυναμενος συνειδητα να μιλησεις μαζι της. Ποιος ειπε αραγε οτι η Κολαση εχει καζανια και φωτιες?Η ελειψη της κατανοησης ειναι η πορτα της κολασης.Και μενει παντα ανοιχτη,διανυκτερευει..
Τις νυχτες μενει ενας Γκιωνης να λαλει πενθιμα και μονοτονα στ αυτια σου,θυμησες απο αλλοτινα παιδικα χρονια παραμονες της Μεγαλοβδομαδας.Ειναι το μονο που θυμασαι,αλλα ακομα και αυτο υπολειπεται πολυ απο το συνεχες και αδιαλειπτο  δοξολογημα του πουλιου στον Δημιουργο του.
Ευχομαι να καταφερεις να παρεις κατι παραπανω απο αυτο το πλουσιο και γιορτινο τραπεζι και να μη μεινεις παλι νηστικος εχοντας καουρες και ξινιλες στο στομαχι  απο αχρηστες επιγειες τροφες.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ και ΚΑΛΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ...
φωτο απο την πανσέληνο του Απρίλη ,νυχτα στο δασάκι:

                 *nNoe*     

Αρρωστο κρύο και ωχρός ήλιος

  Είναι ένα άρρωστο κρύο αυτό που σέρνεται μήνα και βάλε. Όταν θα λήξει θα μπούμε και στην Άνοιξη. Κ όσο δε λήγει τόσο είναι πιθανή μια νέ...