Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

"αναφορά Γαιδουρινή,13 Οκτώβρη "




Kαποιου του χαρίζανε εναν γάιδαρο κ αυτος τον κοίταγε στα δόντια.Τα "πηρε κρανιο " και ο γαιδαρος και "έκοψε πέρα".Πηγε κ αυτος πληρωσε κ αγορασε ενα αμαξι και πηγε πιο γρηγορα στη δουλεια του.Ο Γαιδαρος αγνοειται απο τοτε. Ομοιως αγνοουνται πολλα πραγματα και καταστασεις .Οτι ομως αγνοειται δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει κιόλας.

Γιαυτο ειναι ο Αη Φανουρης που αμα προσευχηθεις σ αυτον σε βοηθαει να βρεις πολλα πραγματα.Το μοναδικο πραγμα που ο Αη Φανουρης δυσκολευεται λιγο,ειναι η κοινη λογικη.Αμα σου λειπει δλδ η κοινη λογικη,δε μπορει να σε βοηθησει κ τοσο.Ειναι ενα ανωτερο αιτημα κ πρεπει να απευθυνθεις στον πιο πανω.Ο πιο πανω ειναι αρμοδιος γιαυτο αλλα και για πολλα αλλα παρομοια η ακομα μεγαλυτερα αιτηματα.Με τον καιρο δεν ασχολειται κ τοσο.Αυτο το υπουργειο το χει αφησει σε μια κοινη επιτροπη 4 Αγγελων.Οπου ομως υπαρχουν επιτροπες υπαρχει και κωλυσιεργία.Ενιοτε και σκανδαλα.Ενιοτε και χρονοτριβες.Ενιοτε και παρακαμψη αρμοδιοτητων.Για μιζες και τετοια δεν εχει ακουστει κατι αλλα όλο και κατι φημες σερνονται στον ουρανιο θολο.Τα βλεπει αυτα στη γη ,ο τυπος με το καινουργιο αμαξι και σκεφτεται με την κοινη του λογικη οτι " οπου υπαρχει καπνος μαλον υπαρχει και φωτια."Και την ωρα ακριβως που το σκεφτοτανε σκαει ενας κεραυνος σ ενα δεντρο ,πεφτει το δεντρο στο δρομο ,πεφτει αυτος πανω στο δεντρο με το καινουργιο αμαξι,παει τ αμαξι.Εκεινη την ωρα εμφανιστηκε ο γαιδαρος απο το πουθενα ο οποιος μασουλαγε πασατεμπο και σφυριζε ενα παλιο παιδικο τραγουδακι που πηγαινε καπως ετσι " δε περνας κυρα Μαρια ,δε περνας δε περνας".Ο τυπος τα πηρε κρανιο και θελησε να κανει το γαιδαρο δικο του με το ζορι.Φυσικα μαγκιες δε περναγανε στο γαιδαρο και ο τυπος ξαπλωθηκε στο οδοστρωμα απο μια περιποιημενη κλωτσια.
Τοτε ακριβως αρχισε να βρεχει κ ολα αποκτησανε την γνωστη μελαγχολικη Φθινοπωρινη ατμοσφαιρα.....
*nNoe*

Αρρωστο κρύο και ωχρός ήλιος

  Είναι ένα άρρωστο κρύο αυτό που σέρνεται μήνα και βάλε. Όταν θα λήξει θα μπούμε και στην Άνοιξη. Κ όσο δε λήγει τόσο είναι πιθανή μια νέ...