Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

"αναφορά weather flags"

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ     
Βράζει η σύγκρουση στα σπλάχνα της ατμόσφαιρας.Ψιχάλες που μοιάζουν για φτυσιμο,θολός ουρανός,σπασίματα παντού,λευκόγκριζα ωχρά σύννεφα,μακρινά μπουμπουνητά ...ζέστη!!Οι δυνάμεις της σιωπής του νεκροταφείου δίνουν τα ρέστα τους ,κάθε αντίδραση να καμφθεί,κάθε προσπάθεια για έκρηξη να εμποδιστεί.Και δίνουν τα ρέστα τους με κάθε μέσο,με κάθε τρόπο .'Αγρια μάχη  απο το πρωϊ να μπορέσει να λυτρωθεί η ατμόσφαιρα απο το θανατερό σφιχταγκάλιασμα της σκόνης,και της φθινοπωρινής φορμόλης.Αυτό το συγεκριμένο καιρικό μνημόνιο πρέπει ν ανατραπεί και θ ανατραπεί με κάθε μέσο και κάθε τρόπο.Μερα μάχης,μέρα αγώνα,μέρα λύσας και οργής.Για όσο πάει..μέχρι όσο πάει.Με τη κάμερα ανά χείρας,με τη φωτογραφική μηχανή ανά χείρας,και με το όνειρο για οδηγό ριχνόμαστε σ αυτή τη μάχη.Για καποιους απο εμάς δεν είναι καρός μελαγχολίας και αναπόλησης.Είναι καιρός σύγκρουσης και βίας.Ειναι καιρός να πάμε την βαλτωμένη κατάσταση μπροστά.Να την τραβήξουμε απο το βούρκο και τα στάσιμα νερά της αφηρημένης υδηπάθειας των απαλών τόνων και των "Αρλεκιν" παραμυθιών . .Με χτυπητά χρώματα,το μαυρο ,το κόκκινο το γκρί σκούρο ,το άγριο βυσινί,με τις σημαίες μας τραβάμε μπροστά. Βία για την έφοδο στους ουρανούς της πόλης..

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ
Καρυάτιδα ετων 25 με πανώ .

ΑΝΕΜΟΙ
Μεταφοραι- Μετακομίσεις "ο Νοτιάς".Μεταφέρει τα πάντα.Από σκόνη μέχρι δακρυγόνα.

ΣΧΟΛΙΑ
1.Η Ακροπολη ανοιξε με βία δακρυγόνα και χημικά.Η εισοδος στον πολιτισμό ειναι και παλι ελεύθερη.

2.Ποιες ειναι οι σημαίες του καιρού? Δείτε ποιες σημαίες όρiζουν  τις καιρικές συνθήκες
      http://flagspot.net/flags/xf-weat.html#overview

3."Κολυμπάμε " ειναι η ατάκα του πατερα μου απο το χωριο (Λυσιμαχεια).Απο χτες το απογευμα "ακοπη" βροχη με συνεχομενα αστραποβροντα.Δεν εχω ξαναδει τοσο νερό οσο ζω,ειναι τα λόγια του πατέρα μου....Τωρα εγω τι να του πω?Πατερας μου ειναι.Καλα λεω,εχω δουλεια πρεπει να σε κλεισω.Γελαγε.Εγω εβριζα.Ετσι ειναι οι αγαπημενες οικογενειες..

ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ...ενα τραγουδι οργης .Γαλλικο ραπ: "Keny arkana:La rage"


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΗΜΕΡΑΣ

H μέρα σηκώθηκε "βαριά",γεμάτη υγρασία και συννεφιασμένη.Είχε προηγηθεί βροχή αργά τη νύχτα κοντά στο ξημέρωμα.

Εικόνα απο τον κήπο:
             Εικόνα του θόλου την ίδια ώρα.Γύρω στις 7 και,το πρωι.
       'Ολην την ημέρα  ο ουρανός είχε σπασίματα ,ενω σποραδικά ψιχάλιζε μέσα σε μια βαριά ατμόσφαιρα γεμάτη υγρασια.Μετα τις 4 το μεσημέρι καταιγίδα επηρέασε τον νομό.Πλάνα απο τη βροχη που με βρηκε στο δρομο καθως και εικονες απο την Ερυθραια το απογευμα στο επόμενο βίντεο που ακολουθει. Ο ουρανός καθάρισε μετά τις 7 το απόγευμα καθώς και η αστμόσφαιρα.Οι άνεμοι άλλαξαν και η διαυγεια επικρατησε.

                  
                  
Η κατάσταση γύρω στις 9 το βράδυ ηταν περιπου αυτη.
            
Σύντομα ομως ενας πυρηνας καταγίδας έκανε την εμφανιση του απο τα δυτικα .Αστραπες και κεραυνοι έγιναν αντιληπτοί και καταγράφτηκαν σε καμερα και φωτογραφικη μηχανη.Μερικές φωτογραφίες κεραυνων :

            
       
     Eνα βίντεο απο τη βραδυνη δραστηριότητα ακολουθεί..
Γύρω στις 11 όλα είχαν καθαρίσει.Το φεγγάρι πρόβαλε ενω η διαταρχή απομακρυνόταν....

                                           
*nNoe*

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ όμορφες εικόνες nNoe.
Το βιντεο σου εκπληκτικό!

Παναγιώτης Ρ.
Χανιά

*nNoe* είπε...

Σ ευχαριστώ πολύ Παναγιώτη.

Αρρωστο κρύο και ωχρός ήλιος

  Είναι ένα άρρωστο κρύο αυτό που σέρνεται μήνα και βάλε. Όταν θα λήξει θα μπούμε και στην Άνοιξη. Κ όσο δε λήγει τόσο είναι πιθανή μια νέ...