Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

"αναφορά ντίβα"

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Υγρή ,ζεστή,ομιχλώδης και ντίβα .Μ αρέσει,άσχετα με το αν δεν θα μου λείψει.Μ αρέσει που είναι για πάρτη της,"τα πάχη της ,τα κάλη της" ένα πράμα,και δεν πα να χτυπιούνται στο μίξερ της ,χρηματιστηρια,ζωές,ανάγκες,και ένα τσούρμο καιρόφιλων,που μέχρι να τους κάνει αλοιφή,αυτοί την βρίζουν πατόκορφα.Μ αρέσουν οι φωνές και οι παρουσίες  που υπερασπιζονται την μοναδικοτητά τους και την προστατεύουν χωρίς ίχνος εγωισμού.Οι μέρες σαν αυτή ,που απο το πρωί ,γούσταρε την Πάρνηθα για πάρτη της και τη εξαφανισε σχεδόν σ όλη τη συντομη Δεκεβριάτικη ζωή της.
(φωτο στις 8 το πρωι)
Οι μέρες που άμα τις ζορίσεις πολύ .γυρνάνε και σου λένε "αυτό,ειναι δικό σου πρόβλημα.όχι δικό μου'.Και βουτάνε στο βαρύ αρωμά ενός πνιχτού στην υγρασία δειλινού..τα κάνουν όλα ροζ κραγιόν,στα χείλη τους -φωτο στις 17:30-


...και βγάζουν τα μάτια τους,με μια νύχτα γεμάτη σύννεφα-εραστές της μιας βραδυάς....(φωτο στις 22:00)
Κάτσε εσύ τώρα,χτυπήσου...γιατί δεν βρέχει,γιατί δε χιονίζει,γιατί δεν κάνει τούμπες...γιατί ο Σαμαράς είπε εκέινο ,ο Πεταλωτής είπε το άλλο,ο Τσαγκάρης το παράλλο....γιατί η αδικία,ο καυμός και πόνος.Αυτή είναι εκέι έξω....και περνάει καλά..εσύ εδω και "πέτα χαρταετό...."
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ
Ξύλο.Συνέχεια.Δεν υπάρχει λόγος.Απο χτες ξύλο σερί...
ΑΝΕΜΟΙ
Ασφάλεια με πολιτικά....
ΣΧΟΛΙΑ-ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ-ΣΑΝ ΧΤΕΣ -ΣΑΝ ΑΥΡΙΟ...
1. Το 1957 άρχιζε αυτές τις μέρες μια φοβερή κακοκαιρία που κράτησε μέρες.Πολλά χιόνια,πολυ παγωνιά,πολλά νερά,πολλοί θάνατοι,πολλά προβλήματα...Θεσσαλονίκη στην αρχή με χιόνια,μετα η Αθήνα,στο Αγρίνιο χιόνισε επίσης ,σε πολλά πεδινά ,σε πολλά νησια.Ας πάρουμε τις μέρες σιγά σιγα.
2 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 1957.
3




































3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 1957...

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,την ίδια μέρα :
Φωτο χιονισμένης Θεσσαλονίκης ;


Aύριο η συνέχεια με τα δημοσιεύματα της 4ης και ίσως της 5ης Δεκέμβρη του 1957

2.Eνα τραγουδάκι για απόψε ,αφιερωμένο στους "χαμένους" που θα τα πάρουν όλα τελικά:-)

*nNoe*

Αρρωστο κρύο και ωχρός ήλιος

  Είναι ένα άρρωστο κρύο αυτό που σέρνεται μήνα και βάλε. Όταν θα λήξει θα μπούμε και στην Άνοιξη. Κ όσο δε λήγει τόσο είναι πιθανή μια νέ...