Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Ο ΚΑΦΕΣ



-Κανείς για καφεεεεεεε στην πλατείααααα???

Παρων δήλωσε μόνο ο πόνος στη πλάτη.Του φορτωσε το κόκκινο σακίδιο με τη φωτογραφικη ,τα κλειδια το κινητο ,και την εκανε μ ελαφρά.

Ενας νωχελικός αέρας μπαινόβγαινε απο τη τρύπα της σφαίρας στο κεφάλι του,τη μια τον ζέσταινε ,την άλλη τον κρύωνε.
Τα αδέσποτα πάντα πιάνουν τις καλύτερες θέσεις.Στη σειρά στο γρασίδι λιάζονταν και κανανε χαβαλέ με τα οικόσιτα μικρά σκυλιά που οι ιδιοκτητες τους τα χαν ντύσει με πουλοβεράκια.

-(γαβ γαβ γααααααββββ)Λούλη,καλέ πως σου πάει αυτο το μωβάκι!!
-(μικρα διακεκομενα γαβ...γαβ ενιοτε τσιριχτα )Αντε γαμήσου βρωμιάρη....

Πηρε και την Ελευθεροτυπια κ αραξε .Διπλο εσπερσο παρακαλω.
-Πλακα κανεις ,του λεει ο πονος.
-Γιατι?
-Δε μου πες το πρωι οτι πινεις ελληνικο το απόγευμα??
-Ειπα ξειπα...Τωρα θελω εσπρέσο.Εσυτι θα πιεις ??
-Το αίμα σου.
-Τον παίρνεις
-Επίσης.

Πολλα περιθώρια κουβέντας δεν υπήρξκαν ,ειναι η αλήθεια,γιατι και η σερβιτόρα κρύωνε.Μια γιαγια πηγαινε πανω κατω ,με τη μαγκόυρα στη πλατη απο πισω .

-Θα μπορουσε η μαγκουρα να ταν γκλίτσα,η γιαγια θα μπορούσε να βόσκαγε πρόβατα στα νιάτα της,και επισης θα μπορουσε....

-Ναι θα μπορουσε αν ειχε ρουλεμαν να ταν πατίνι.
-Ναι,να σου πω,τι ζορι τραβάς?
-Γιατι δεν εισαι φυσιολογικός?
Τι δεν ειμαι λεει?
-Φυσιολογικος.Πρωτα απ ολα δε θα πρπεε να με θες.Θα πρεπε να προσπαθεις να με διωξεις.Σε ποναω.Σου κανω κακο.Κ εσυ μου λες οτι μ αγαπας.Επειτα δε θα πινες καφε μονος σου.Θα εισουν με να φιλο,για να μη σου πω με μια κοπελα.Μετα θα μπορουσες να βλεπεις μπαλα.Να δες διπλα σου,ολοι μπαλα βλεπουνε.Εσυ τωρα τι κανεις ?Διαβαζεις εφημεριδα?Πλακα κάνεις?
-Αι γαμησου,ετσι μ αρεσει.
-Ωραιος διαλογος,Επιχειρηματα μηδεν.
-Αυτοι αμα θες να ξερεις ειναι οι καλύτεροι διαλογοι,Στη τελική θ ακουσεις μονο αυτο που θες ν ακουσεις.Οποτε?Τι νοημα εχει?
-Οκ εισαι ανωμαλος.
-Γουστο μου.

Βαρεθηκε,ηπιε γρηγορα τον καφε,η αληθεια ειναι οτι κρύωνε.Κ ο πονος δεν ηταν στις καλές του.Ολο κριτικη και σχολια,τον εκανε να μορφάζει.Στο δρομο για γυρισμο,τον ειδε να ναι 95 ετων.Σ ενα καφενειο.Ενα καφενειο με λαμπες νεον,γεμάτο με φιλάθλους μεγάλης ηλικιας που βλέπανε μπάλα.Ολοι κοιταζανε την πλάσμα οθόνη.Αυτος καθότανε κατω απο την οθόνη και κοιτούσε αυτούς,οι οποιοι τον ειχαν γραμμένο στα αρχίδια τους,διοτι κοιτούσαν την μπάλα.Ηταν ψηλός,με μπλε νερένια μάτια ,αλλα στο πολυ ξεπλυμένο τους,φορούσε γυαλιά με εναν ψιλό σκελετό,και έπινε κονιάκ κοιτώντας μια την φίλαθλη γεροντόμαζα,.μια τον δρόμο έξω.

Τραβηξε μερικές φωτογραφίες.



 
 
 Στη πολυκατοικία,στο ασανσερ δίπλα ,τον περιμενε η ηρωίδα του.Με ενα κολητο φουστάνι σκυμμένη ,μάζευε λογαριασμούς απο το θυρωρείο.Θα θελε να μπορούσε να της κάνει έρωτα χωρίς κανεις τους να βγάλει τσιμουδιά,στα γρήγορα,και μετα ν ανέβουν μαζι επάνω για να παίξουν scrable βρίσκοντας μονο τις λέξεις που δεν ειπωθηκαν στη γρήγορη ερωτικη τους επαφή.Ο ήχος απο το χαλασμένο ασανσερ ρουφηξε την ηρωίδα του ξανα στη τρύπα απο τη σφαίρα της ,κ αυτός πάτησε το κουμπί για ν ανέβει.Προτού καν φτάασει,ακουσε απο το ασανσερ μεσα τη μουσική που είχε αφήσει ανοιχτή ,οταν έφυγε.......Eξω ,η νύχτα έπεφτε αργά πάνω απο τη πόλη με το στήθος της ν ακουμπάει βαρύ , στη βεράντα του σκορπωντας μια μυρουδιά απο ζουμπούλια...
 


*nNoe*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρρωστο κρύο και ωχρός ήλιος

  Είναι ένα άρρωστο κρύο αυτό που σέρνεται μήνα και βάλε. Όταν θα λήξει θα μπούμε και στην Άνοιξη. Κ όσο δε λήγει τόσο είναι πιθανή μια νέ...