Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Βόλτα στο Αλσος Βείκου

Ηλιόλουστη η σημερινή Κυριακή με ψύχρα το πρωι και δροσιά κατα τη διάρκεια της μέρας,στάθηκε αδύνατο να με κρατήσει μέσα. Ετσι περπάτησα μέχρι το Αλσος Βείκου. 224 στρέμματα περίπου αποτελούν το Αθλητικό κέντρο Γαλατσίου που έχει ήδη διαμορφωθεί σε χώρο πρασίνου και βρίσκεται στο βόρειο τμήμα των Τουρκοβουνίων, συνορεύει δε προς βορρά με τον Δήμο Ν. Ιωνίας (οικισμό Καλογρέζας), προς νοτιοανατολικά με την κορυφογραμμή των Τουρκοβουνίων και πέραν αυτών με τους Δήμους Φιλοθέης και Παλαιού Ψυχικού και τέλος δυτικά με την Λ. Ομορφοκκλησιάς. Το αθλητικό Κέντρο Γαλατσίου βρίσκεται εντός του Άλσους Βεΐκου που αποτελεί μια τεράστια έκταση πρασίνου και είναι έναν από τους μεγαλύτερους πνεύμονες της Αθήνας. Διαθέτει καφετέρια, παιδική χαρά, γήπεδα, θέατρο, θερινό κινηματογράφο και αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς Αθηναίους τα σαββατοκύριακα.
Εντός του Αθλητικού κέντρου υπάρχουν 60,30 στρέμματα γκαζόν, 76,10 στρέμματα με πεύκα και 9,60 στρέμματα με καλλωπιστικά φυτά.


ΠΗΓΗ:http://www.attiko-prasino.gr/Default.aspx?tabid=138&language=el-GR


Μερικές φωτογραφίες


Σε μια απο τις αθλητικες εγκαταστασεις που υπάρχουν στον Αλσος,ομάδες παιδιών παίζουν ποδόσφαιρο



Η Πάρνηθα και μέρος της πρωτεύουσας απο το Άλσος



Ανθρωποι μαζεύουν χόρτα στις πλαγιές
Παλια καταοικία στην οδό Πάρνηθος στην Κυψέλη

Αρρωστο κρύο και ωχρός ήλιος

  Είναι ένα άρρωστο κρύο αυτό που σέρνεται μήνα και βάλε. Όταν θα λήξει θα μπούμε και στην Άνοιξη. Κ όσο δε λήγει τόσο είναι πιθανή μια νέ...